EL BLOC DELS DE QUART

EL BLOC DELS DE QUART

Un espai per compartir el nostre progrés i les vivències del curs!

dimecres, 28 de maig de 2014

Re-ubicació del conjunt de temples d'Abu Simbel

L'any 1959 es va iniciar una campanya internacional de recollida de fons per a salvar els monuments més importants de Núbia, ja que alguns d'ells eren en perill de desaparèixer sota les aigües del futur Llac Nasser, com a conseqüència de la construcció de la resclosa d'Assuan.
Es van poder traslladar uns quants temples i edificacions, amb un cost d'uns 80 milions de dòlars, entre els que destaquen els d'Abu Simbel i el de l'illa de Philae, prop d'Assuan, de l'època ptolemaica que es va traslladar a l'illa d'Agilkai.
El salvament dels temples d'Abu Simbel es va iniciar el 1964 i va costar 36 milions de dòlars. Entre 1964 i 1968, els temples es van desmantellar, tallant-los en grans blocs, per a tornar a ser reconstruïts en una zona pròxima, 65 metres més alta i uns dos-cents metres més allunyada, en una gran fita de l'enginyeria. Els turons de roca que emmarquen els temples es van construir de forma artificial, per a mantenir l'estètica i la forma originals, els turons reals on es van excavar els temples estan foradats sota l'aigua. Avui dia encara es poden apreciar a simple vista els talls que es van fer a les estàtues de l'entrada del temple gran.

     Temples d'Abu Simbel abans de la construcció de la presa d'Assuan.

     Obres de reubicació                   Detall de l'entrada del               Detall de l'entrada del              Temple de Nefertari.                                      Primera sala central
     dels temples.                            temple de Ramsès.                  temple de Ramsès.                                                                                   del temple gran.


                 Panoràmica dels temples avui

Pol Cattaneo Adan    1rC


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada