EL BLOC DELS DE QUART

EL BLOC DELS DE QUART

Un espai per compartir el nostre progrés i les vivències del curs!

dimarts, 27 de maig de 2014

Futbol Americà

FUTBOL AMERICÀ
Un dels errors que cometem els españols es que confonem el "Rugbi" amb el futbol americà .
Va néixer fa més de 100 anys als Estats Units com una evolució del rugbi anglès. És un dels esports de contacte més competitius dels Estats Units i que es practica actualment en més de 60 països.
Aquest esport requereix d'una gran disciplina, entrenament físic i preparació mental.

Objectiu general del joc

El futbol americà és jugat per dos equips, de manera que 11 jugadors ofensius d'un dels equips juguen contra 11 defensius de l'altre equip. L'equip atacant intenta portar la pilota bé mitjançant la carrera o mitjançant la passada, cap a la zona d'anotació rival i així anotar punts. La defensa ha d'evitar que això passi i tractar d'impedir l'avanç de l'equip rival cap a la anotació.

El joc consisteix que l'esquadra ofensiva aconsegueixi un touchdown (Un touchdown és la forma bàsica d'anotació en el futbol americà) (amb valor de 6 punts, més 1 de transformació si es realitza mitjançant xut entre pals, o 2 punts si es realitza mitjançant jugada) com a objectiu principal, o un field goal (amb valor de 3 punts) si no. Per fer-ho han d'avançar almenys deu iardes (9,144 metres) en un màxim de quatre oportunitats o downs. Així, per cada deu iardes recorregudes com a mínim, es té dret a quatre oportunitats per buscar el mateix objectiu de deu iardes, i així successivament fins a portar o acostar el ovoide a la zona final del camp de l'equip rival i aconseguir l'anotació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada