![]() |
Mesopotàmia |
Un ziggurat és un temple de l'antiga Mesopotàmia que té forma d'una torre esgraonada.
![]() |
Ziggurat d'Ur actualment |
ORIGEN:
Els ziggurats van ser adoptats per posteriors civilitzacions com la Babilònica i l'Assíria, encara que a partir de l'Imperi Persa, va decaure el seu ús, adoptant aquestes noves civilitzacions altres tipus de construccions religioses. I com sol passar al llarg de la història, els murs d'aquests vells monuments van servir com basi constructora per als nous que haurien de venir.
![]() |
Deessa de la Fertilitat |
UTILITATS:
Les seves utilitats bàsiques, eren les ceremònies que és pregaven per a què els Déus li oferissin bones collites, la seva relació era amb la deessa de la fertilitat.
ZIGGURATS:
Un dels ziggurats més coneguts és el d'Ur, però també s'han descobert, més per ciutats molt a la vora. Hi han altres ziggurats que només els coneixem pels escrits que s'han trobat que demostren que existien.
![]() |
El que queda |
ENLLAÇOS:
- http://www.historiaantigua.es/articulos/ziguratur/ziguratur.html, hem utilitzat aquesta pàgina com a font d'informació, és una pàgina que només es dedica a parlar de l'antiga història.
- http://ca.wikipedia.org/wiki/Ziggurat, també hem utilitzat la Viquipèdia, ja que és una font d'informació molt coneguda i fiable.
- http://www.youtube.com/watch?v=7zxwlHotjhg, aquest és un dels vídeos que hem trobat més interessant, fa un breu resum dels Ziggurats, era procedent d'una pàgian especialitzada en l'antiga historia de l'art.
Adrià Rècio i Ana Delgado
L'entrada està força bé! Us comento només alguna coseta menor:
ResponElimina1. Contingut. Perfecte, està tot el que calia que estigués!!
2. Cerca d'informació. Les pàgines i el vídeo que heu utilitzat són correctes. Però la justificació seria una mica diferent. Fixeu-vos que en la primera pàgina, allò més destacable no és només que sigui un bloc tot dedicat a la història antiga (podria ser tot inventat, per exemple), sinó que l'autor inclou al final una molt extensa bibliografia (és a dir, ens explica quins són els llibres que ha fet servir per redactar tota aquesta informació). En el segon cas, la viquipèdia no és sempre fiable. Hem de mirar cada entrada. En aquest cas sí que ho sembla, ja que l'autor ha introduït moltes referències (és a dir, ens explica també d'on ha tret la informació). Per últim, com dieu, el vídeo procedeix d'una pàgina molt coneguda i reconeguda (creada a més per una institució educativa) sobre la història de l'art. Molt bé!
3. Disseny. Està tot el que havia d'estar i, a més, heu afegit un vídeo. Molt bé!!
feo
ResponElimina